Fedezd fel a tengeri ízek varázsát egy különleges kagylós tészta recepttel, amely garantáltan elvarázsolja a tenger gyümölcsei iránti szenvedélyeidet! Ez a fogás nemcsak ínycsiklandó, hanem a friss alapanyagok és a gondosan megválogatott fűszerek harmóniá


**Elkészítési módszer:** Először is, a kagylókat alaposan megtisztítjuk egy kemény kefével, majd bő víz alatt átöblítjük, hogy a homokot és a szennyeződéseket eltávolítsuk. Ezután egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a friss petrezselyem zöldjét, és az apróra vágott aszalt paradicsomot. Ezt követően belekerülnek a kagylók, és az egészet felöntjük 2 dl alaplével. Sóval és borssal ízesítjük az ételt. A kagylóknak 8-10 perc alatt kell megfőniük, ügyelve arra, hogy csak azok a kagylók számítanak, amelyek kinyílnak – a zárva maradt példányokat el kell távolítani. Közben, egy külön fazékban enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük a spagettit, majd alaposan lecsepegtetjük. A tésztát végül a kagylós keverékhez adjuk, és jól összekeverjük. Tálaláskor friss citromszeletekkel díszítjük, és egy kis extra petrezselyemzölddel hintsük meg az ételt, hogy még szebbé és ízesebbé tegyük!

Related posts