Új jelszó kérése
Szeretettel .......

 

Facebook oldalunk
Összehasonlítás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate

ORVOSI FÉM ÉKSZEREK

Fő kategória >ORVOSI FÉM ÉKSZEREK

Mi is pontosan az orvosi fém?

A sebészeti vagy orvosi fém a nemesacél egy speciális fajtája. A nemesacélt a köznyelvben rozsdamentes acélnak nevezik, de ennél talán kifejezőbb az a megfogalmazás, hogy nemes anyagokkal ötvözött acél. Ilyen nemes anyag lehet többek között a króm, a titán, a nikkel, a szilícium vagy a volfrám. A hivatalosan 316L megnevezésű orvosi fém a nemesacél egy különleges változata, melynek egyik fontos jellemzője, hogy az ötvözet arányaiból adódóan nem válik ki belőle nikkelsó.

Milyen tulajdonságai vannak az orvosi fémnek?

Kezdjük rögtön a fent említett sajátossággal, miszerint az orvosi fémben teljesen le van kötve az esetenként súlyos bőrirritációt okozó, erősen allergén nikkel – ez azt jelenti, hogy az ötvözet allergiamentes. Emellett sav-, vegyszer- és kopásálló, nem korrodálódik, és meglehetősen kemény is. Rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően számos területen alkalmazható, többek között orvosi eszközök és sebészeti implantátumok készülnek belőle, de a piercingek alapanyaga szintén orvosi fém. Szerencsére az ékszerészek észrevették, hogy nagyon hasonlít az ezüstre, ráadásul a közkedvelt nemesfémtől eltérően nem színeződik el, így szinte kézenfekvő volt, hogy előbb-utóbb betör a piacra.

Kinek ajánljuk az orvosi fém vagy nemesacél ékszereket?

A fémallergiában szenvedőknek mindenképp, vagyis azoknak, akik azért nem viseltek eddig ékszert, hogy elkerüljék a viszkető kiütéseket – egy nemesacél eljegyzési gyűrű vagy fülbevaló biztosan nem okoz ilyen kellemetlen tüneteket. Döntő érv lehet egy orvosi fém gyűrű vagy fülbevaló mellett az ára is: noha az avatatlan szem számára a nemesacél és az ezüst majdhogynem megkülönböztethetetlen, előbbinek az ára jóval jutányosabb, ráadásul az elszíneződésre sem hajlamos.

 
Sokoldalú felhasználás

Az ékszerkészítés területén a nemesacél felhasználása igen változatos. Nemcsak önmagában mutatós, hanem egyéb, olykor hétköznapi anyagokkal vegyítve is kimondottan tetszetős darabok készülnek belőle. Legyen szó egy bőrrel, kaucsukkal kombinált vastag nemesacél nyakláncról vagy egy Swarovski ékszer szettről, az orvosi fém minden esetben tökéletes alapanyagnak bizonyul. Nézzen körül webáruházunkban, és ismerje meg e különleges anyagban rejlő lehetőségeket!

Webáruház készítés