A csicseriborsós tonhalsaláta garantáltan elűzi az éhségedet!
A csicseriborsós tonhalsaláta 10 perc alatt elkészül és amilyen könnyű, olyan laktató.
Vannak olyan napok, amikor a nehéz ételek helyett inkább valami könnyed, mégis laktató és tápláló fogásra vágyunk. Ilyenkor a csicseriborsós tonhalsaláta a tökéletes választás! Ennek az ételnek az elkészítése csupán tíz percet igényel, és tele van minden szükséges mikro- és makrotápanyaggal, amire a testünknek szüksége van. Így biztosak lehetünk benne, hogy jól lakunk, amíg elérjük a vacsoraidőt.
Ez a saláta egy mediterrán ihletésű, könnyen elkészíthető étel, amely tele van vitaminokkal és fehérjével. Az alapvető összetevők - a friss és roppanós salátalevelek, a sós tonhal, az enyhén csípős hagyma, a lédús paradicsom és a krémes csicseriborsó - tökéletes harmóniát alkotnak. Az ízesítők gondoskodnak arról, hogy ez a sokszínű ízvilág kellemesen összeolvadjon, így minden falat egy igazi ízélményt nyújt.
A tonhal kiváló fehérjeforrás, laktatóvá teszi az ételt, és omega-3 zsírsavakban is gazdag. A magyar konyha eléggé messze áll a dietetikusok által ajánlott, heti két adag hal elfogyasztásától, de most szépíthetünk egyet a dolgon. Ehhez a recepthez én az olajos tonhalkonzervet ajánlom, az öntetben ugyanis határozottan helye van az olajnak.
A csicseriborsó is konzerv formában érkezik (hidd el, ennél gyorsabb salátát nehezen találsz!), és hasonlóan gazdag fehérjében, mint a tonhal. Ezen kívül bővelkedik rostokban, amelyek jótékony hatással vannak a bélflórára, így erősítve immunrendszerünket. Ráadásul a csicseriborsónak köszönhetően nem is érezzük szükségét, hogy hatalmas szeletek pirítóst fogyasszunk a saláta mellé.
A friss, ropogós salátalevelek, a hagyma, a szárzeller és a paradicsom harmonikus egyvelege üde színfoltot visz az étkezésbe, könnyedén felüdítve ízlelőbimbóinkat. Ezzel a fogással nemcsak a tányérunkat, hanem a lelkünket is tápláljuk, és az asztaltól felállva büszkén érezzük, hogy ma is tettünk valamit az egészségünk megőrzéséért.
Ezzel a mennyiséggel két fő bőven jól fog lakni.
Ha még nem vagyunk torkig jóllakva, érdemes egy kicsit pihenni hagyni az ételt, körülbelül 10-15 percig. Így az ízek még harmonikusabban összeérnek, és valódi ízbombaként robbanhatnak a számban!

